PROGRAMARI LLIURE


Tracker
Rastreja i analitza un objecte en moviment. L'enina anàlisi de dades inclou un potent ajust automàtic i manual de corbes. Excel·lent per a les classes de física.
CurveExpert Programa que permet representar un conjunt de dades (X,Y) i fer  un ajust a 30 funcions matemàtiques diferents. Molt bo.
CODAP
Programari educatiu gratuït per a l'anàlisi de dades.

Multilab

Manual

Permet fer experimentació assistida per ordinador recopilant dades amb sensors. El programari permet fer  la representació de les dades i el seu tractament. També permet fer estudis cinemàtics a partir d'un videoclip.
ChemSketch

Permet dibuixar estructures de química orgànica

Audacity
El millor editor d' audio gratuït. Permet capturar sons i distingir els seus harmònics.

Stellarium
 Programari amb funcions de planetari virtual per visualitzar el cel estrellat en temps real. Stellarium reprodueix imatges en alta qualitat i mostra els planetes del sistema solar, constel·lacions, satèl·lits artificials de la Terra, moltes estrelles i altres objectes de l’espai exterior.

Celestia
Simula l'espai amb una extensa base de dades de planetes i estrelles. Permet viatjar entre planetes i observar la distribució espaial de les estrelles.
Shadows
Permet disenyar i dibuixar rellotges de Sol

SundialZone
Crea el teu rellotge de Sol  vertical de paper.

Web Album Generator
Us podeu descarregar un excel·lent programa per generar el vostre àlbum de fotos en format html
  Vidshell
Us podeu descarregar un excel·lent programa per al estudi de la física a partir de les imatges digitalitzades de vídeo en format avi.. Podeu disposar d´un tutorial en català.